Bio

Hans Bouman (Amersfoort, 1955) voltooide de studies Pedagogische Academie en Engelse taal- en letterkunde, en was redacteur van het tijdschrift Propria Cures. Na zijn studie Engels vestigde hij zich als freelance journalist en auteur. Hij is sinds 1985 recensent Engelstalige literatuur voor de Volkskrant, en publiceerde daarnaast onder meer in REIZEN Magazine, VPRO Gids, Felderhof, Seriously, HP/De Tijd, Management Team, Elsevier, Intermediair, Avenue, Flying Dutchman, Elegance, Elle, Arts & Auto, Seriously, Ernst & Young Magazine, Meridian, Plus Magazine, Vrij Nederland en andere publicaties.

Van najaar 2000 tot voorjaar 2007 werkte Bouman in vaste dienst bij ANWB Media, als eindredacteur van het maandblad REIZEN Magazine. In de periode 2004-2005 was hij interim-hoofdredacteur van dit tijdschrift.

Bouman publiceerde diverse boeken, zowel voor volwassenen als kinderen. Daarnaast vertaalde hij literair werk van onder anderen Paul Theroux, J.G. Ballard en Paul Bailey. Hij schreef essays en letterkundige bijdragen voor literaire tijdschriften en boekuitgaven als Hoger Honing: 60 jaar Bezige Bij; Kuifje in de echte wereld; Als ik die Dom niet had en Het wereldraadsel.

Biografisch beeldmateriaal
Meer zien? »

 

 

  Overig